EN

“NOTHING IS MORE REVEALING THAN MOVEMENT”

— Martha Graham —

Kickbokser, karatekampioen, jeugdhulpverlener en trainer Robin van Soolingen weet als geen ander hoe boksen een uiting is van wat er zich vanbinnen afspeelt.

Robin begint als kind met vechtsport vanuit de angst niet goed genoeg te zijn. Het brengt hem uiteindelijk tot lid van het nationaal karateteam en meervoudig nationaal en internationaal kampioen. Alles draait om het winnen. Dat werkt buitengewoon goed in de sport, maar niet in het gewone leven. Een te groot ego, naar niemand willen luisteren en zich niet kunnen uiten, leiden tot een forse burn-out.

Hij besluit het roer om te gooien. Stap voor stap leert de voormalig karatekampioen zijn binnenwereld uiten. Hij kan steeds beter omgaan met zijn angsten en boosheid, en besluit zijn levenslessen te delen met anderen.

“Ik hou van de snelheid, de eenvoud en de precisie waarmee de sparringpartijtjes zichtbaar en voelbaar maken waar de ruimte ligt om te groeien” — Robin van Soolingen —

Met de bokshandschoenen aan helpt hij jongeren omgaan met agressie en het vergroten van hun weerbaarheid. Daarna volgen de leiderschapstrainingen en teamsessies voor organisaties. Andere taal en cultuur, maar met dezelfde thema’s. Vechtsporter Robin ontwikkelt zich tot veelgevraagd coach in persoonlijke ontwikkeling.

Robin laat jongeren, volwassenen en organisaties ervaren waar hun kracht en mogelijkheden liggen. In een spannend en toch veilig klimaat. Je manier van boksen onthult volgens welke patronen je voelt, denkt en handelt. Naar jezelf en anderen toe. Je ontdekt wat je blokkeert en hoe je blokkades doorbreekt. Je leert angsten overwinnen en gebruikmaken van je veerkracht.

maak een afspraak

Bekijk ook zijn TEDx Youth Talk